پاورپوینت طرح توجیهی صنعت نخ فرش ماشینی
نوع فایل power point
قابل ویرایش 39 اسلاید
قسمتی از اسلایدها
امروزه صنایع کوچک و متوسط به عنوان بهترین راه حل و مناسب ترین شیوه ایجاد اشتغال و افزایش ارزش افزوده برای کشور ما مطرح می باشد و حجم سرمایه گذاری سرانه برای ایجاد یک شغل در این طبقه از واحدهای تولیدی در مقام مقایسه با واحد های بزرگ بسیار کمتر می باشد.
از جمله صنایعی که در ایجاد شغل و ارزش افزوده می تواند نقش بسیار مهمی را ایفا نماید صنعت نساجی می باشد و در بین تمامی رشته های صنعت نساجی ، صنایع فرش خصوصاً فرش دستباف که کشور ما در این زمینه دارای سابقه هزاران ساله می باشد که یکی از غنی ترین پتانسیل های کشور در زمینه ایجاد اشتغال و ارزش افزوده می باشد .
الف ) ویژگی ها و مشخصات فنی محصول :
کالای مورد نظر جهت تولید عبارت از نوع نخ های کلف ریسی مورد استفاده در قالی و گلیم می باشد که در بافت قالی دستباف به عنوان نخ پرز به مصرف می رسد.
محصول این واحد را بر اساس نوع کاربر ، مواد اولیه و روش تولید می توان طبقه بندی نمود نخ های مورد استفاده در قالی های ریز باف بسیار ظریف تر از قالی های درشت باف می باشد . همچنین نخ های پشمی جهت پتو و جاجیم می توانند بسیار ضخیم تر از نخ های معمول فرش باشد . نخ های پشمی مورد استفاده بایستی از پشم های نو و تازه گوسفندی تهیه گردد در بعضی از موارد از پشم های دباغی جهت تولید خامه قالی استفاده می گردد که مرغوب نبوده در بافت فرش های درشت باف استفاده می شود .
پشم ها از نظر رنگ ظاهری ، به چهار دسته تقسیم می شوند :
1- سفید 2- بور
3- قهوه ای 4- مشکی
که این نوع طبقه بندی بسته به نوع مصرف طبقه بندی شده است به عنوان مثال پشم سفید و بور معمولاً در صنعت فرش و قالی بافی و پشم های قهو ه ای مشکی در عبا بافی و نوعی فرش به نام گبه استفاده می شود .
شستشوی پشم :
الیاف پشم خام که از بدن گوسفند چیده شده اند دارای ناخالصی های زیادی می باشد این ناخالصی ها عبارتند از : عرق و چربی بدن حیوان ، آغشتگی الیاف به کود و ادرار گوسفند ، ساس و کنه و شپس ، خار و خاشاک ، خاک و شن و چرک ، مواد رنگی که برای علامت گذاری حیوان استفاده می شود . مقدار زیادی از این ناخالصی ها در اثر شستشوی پشم در حوضچه های مخصوص از آن جدا می گردند ، پشم خام معمولاً پش از شستشو حدود 40 تا 50 درصد کاهش وزن دارد که در اثر جدا شدن نا خالصی ها می باشد .
فهرست مطالب و اسلایدها
الف ) ویژگی ها و مشخصات فنی محصول
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
انواع درجه بندی پشم
ب- درجه بندی پشم از لحاظ طول الیاف
ج- طبقه بندی ظاهری پشم
شستشوی پشم
کربونیزه کردن پشم
عمل مخلوط کردن
روغن زدن ( امولسیون )
کاردینگ
باز کردن الیاف ( حلاجی کردن الیاف )
دولاتابی
کلاف پیچی
پرس بقچه ای
عدل بندی و انبار
کنترل کیفیت مواد اولیه
کنترل کیفیت حین تولید
کنترل کیفیت محصول نهایی
هزینه های زمین و ساختمان سازی
هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
هزینه لوازم اداری و خدماتی
هزینه های قبل از بهره برداری
هزینه های سالیانه
سرمایه در گردش مورد نیاز طرح
کل سرمایه مورد نیاز طرح
نحوه تأمین سرمایه
شاخص های اقتصادی طرح
سرانه
محل تأمین مواد اولیه
بازار های فروش محصولات
امکانات زیر بنایی طرح
نیروی انسانی متخصص
حمایت های خاص دولت
منطقه مناسب برای اجرای طرح
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
یکی از تسهیلات بانکی مهم برای واحدهای تولیدی